Κλασματική θερμόλυση: είναι δυνατή η αναζωογόνηση

Laser Fractional Rejuvenation

Κάθε γυναίκα εκπρόσωπος πάντα ονειρευόταν ότι θα υπήρχε ένας ασφαλής τρόπος για να παρατείνει τη νεότητα και την ομορφιά του δέρματός της.

Η επιστήμη δεν μένει στάσιμη και χάρη σε αυτήν γίνονται ολοένα και περισσότερες νέες εξελίξεις στον τομέα των ιατρικών καλλυντικών. Σας επιτρέπουν να αναζωογονηθείτε μέσω μιας ποικιλίας διαδικασιών και χειρουργικών επεμβάσεων.

Η μεγαλύτερη δημοτικότητα σήμερα παρατηρείται σε τέτοιες μεθόδους αναζωογόνησης, στις οποίες ο αισθητικός δεν καταφεύγει σε νυστέρια ή ενέσεις botox.

Η κλασματική θερμόλυση είναι ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το κλασματικό λέιζερ και η δράση του στην αναζωογόνηση

Αφού το λέιζερ χτυπήσει το δέρμα, δημιουργεί ένα έγκαυμα που εξαπλώνεται προς τα μέσα. Αυτό ενεργοποιεί τις διαδικασίες αναγέννησης ιστών που τελικά παρέχουν το επιθυμητό προγραμματισμένο αποτέλεσμα. Επιπλέον, αυτή η καλλυντική διαδικασία είναι επίσης γνωστή ως λέιζερ που αναζωογονεί το δέρμα.

Αισθητικός που εκτελεί κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Η ακτίνα λέιζερ ονομάζεται κλασματική διότι το λέιζερ χωρίζεται σε πολλές μικρο-ακτίνες. Επομένως, η επίδραση στο δέρμα λαμβάνει τη μορφή ενός μικροδικτύου και όχι μιας πυκνής δέσμης. Και μετά από θερμόλυση, τα εγκαύματα απεικονίζονται στο δέρμα με τη μορφή πολλών μικροσκοπικών σημείων και το δέρμα δεν βλάπτεται. Η διάσπαση της δέσμης λέιζερ καθιστά τη διαδικασία λιγότερο τραυματική και επώδυνη. Σε αυτή την περίπτωση, η αναγέννηση του δέρματος συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα.

Τα κύτταρα δεν είναι κατεστραμμένα και διαιρούνται ενεργά, δουλεύοντας τέλεια στο σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτές οι δύο ουσίες είναι υπεύθυνες για την ελαστικότητα του δέρματος και τη νεότητά του.

Τύποι κλασματικής θερμόλυσης

Υπάρχουν δύο μέθοδοι κλασματοποιημένης θερμόλυσης με λέιζερ: αφαιρετική και μη αφαιρετική. Ο αισθητικός κάνει την επιλογή μεταξύ τους, λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά και την κατάσταση του δέρματος.

Η πρώτη μέθοδος είναι η ακτινοβόληση με λέιζερ, ακολουθούμενη από εξάτμιση του νερού από τον ιστό του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, εμφανίζεται μια μικροσκοπική πληγή ανοιχτού τύπου και γύρω της υπάρχουν καμένα κατεστραμμένα κύτταρα. Η επούλωση αυτής της πληγής συνοδεύεται από ένα αποτέλεσμα σύσφιξης (ανύψωσης). Ωστόσο, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος η μόλυνση να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα.

Στη δεύτερη μέθοδο, δεν μπορεί να υπάρχει ανοιχτή πληγή, αφού χρησιμοποιεί ακτινοβολία που δεν βλάπτει την επιδερμίδα και δεν επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας από το δέρμα. Τα εγκαύματα επουλώνονται κάτω από την επιδερμίδα, έτσι ώστε να μην μπορεί να εμφανιστεί μόλυνση εκεί. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας δεν είναι τόσο αισθητό όσο με την προηγούμενη μέθοδο.

πριν και μετά την κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Επιδράσεις κλασματικής θερμόλυσης

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτής της θεραπείας με λέιζερ και των υπολοίπων είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ της αποτελεσματικότητάς της και της ασφάλειάς σας.

Πλεονεκτήματα:

 • Το φάσμα δράσης είναι ευρύ, μπορείτε να εκτελέσετε τη διαδικασία σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος (συμπεριλαμβανομένων των βλεφάρων, του λαιμού και του ντεκολτέ).
 • Ένας μικρός αριθμός αντενδείξεων.
 • Η κατεστραμμένη περιοχή δεν υπερβαίνει το είκοσι τοις εκατό της συνολικής κατεργασμένης περιοχής.
 • Οι πληγές επουλώνονται μέσα σε μια εβδομάδα.
 • Εφαρμόζεται αναισθησία εφαρμογής.
 • Η τεχνική δεν προκαλεί υπερβολική χρώση στο δέρμα, επομένως είναι κατάλληλη για άτομα με μαύρο δέρμα.
 • Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Το μόνο μειονέκτημα σε μια τέτοια κλασματική διαδικασία λέιζερ είναι ότι δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως όλες οι πτυχές της επίδρασης ενός λέιζερ στο δέρμα, καθώς αυτή η τεχνολογία κυκλοφόρησε στην αγορά όχι πολύ καιρό πριν.

Ενδείξεις για αναζωογόνηση είναι οι διευρυμένοι πόροι, η ακμή (ακμή), οι διαφορετικοί τύποι ραγάδων, ο χρωματισμός του δέρματος και η απώλεια της ελαστικότητας, οι βαθιές και επιφανειακές ρυτίδες, τα αστέρια από τα αιμοφόρα αγγεία και οι διαφορετικοί τύποι ουλών.

όμορφο δέρμα μετά από κλασματική αναζωογόνηση

Χαρακτηριστικά της κλασματικής θερμόλυσης

Ως προφύλαξη στις απαραίτητες δόσεις, ένας αισθητικός θα συνταγογραφήσει ένα αντιικό φάρμακο για χορήγηση ή ένα αντιβακτηριακό, αυτό γίνεται εκ των προτέρων, περίπου μερικές ημέρες νωρίτερα.

Την ημέρα που έχει προγραμματιστεί η συνεδρία, αποκλείεται κάθε φυσικό φορτίο στο σώμα, αξίζει επίσης να ξεχάσετε τις κακές συνήθειες.

Αμέσως πριν την έκθεση, ο αισθητικός καθαρίζει το δέρμα καλά και το περιποιείται με αναισθητική κρέμα. Συχνά η κρέμα δεν χρειάζεται καθόλου.

Ο πελάτης αισθάνεται μια μικρή αίσθηση μυρμηκίασης και τσιμπήματος όταν το λέιζερ τίθεται σε ισχύ. Η ίδια η συνεδρία διαρκεί όχι περισσότερο από μία ώρα, συχνότερα λίγα λεπτά, όλα εξαρτώνται από τη μεμονωμένη περίπτωση.

Μετά τη θεραπεία με λέιζερ, εφαρμόζεται ειδική κρέμα στην επιθυμητή περιοχή του δέρματος, η οποία θρέφει και καταπρανει.

Η μετεγχειρητική φροντίδα του δέρματος περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 1. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα δύο έως τρεις φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες.
 2. Μην πηγαίνετε στο σολάριουμ για δύο μήνες και χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF μεγαλύτερο από 30.
 3. Μην χρησιμοποιείτε scrubs και scrubs για δύο εβδομάδες.
 4. Εάν έχετε παρέμβαση στο σώμα, δεν μπορείτε να φορέσετε εσώρουχα συμπίεσης για αρκετές ημέρες.
 5. Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ και ρετινόλη για δύο εβδομάδες.

Οι κακές συνήθειες πρέπει να αποκλείονται αυστηρά καθ 'όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Διαφορετικά, η αναγέννηση του δέρματος θα είναι πολύ πιο αργή.

Αλλαγές στο δέρμα

Η ερυθρότητα του δέρματος και η παρουσία οιδήματος επιμένει για τρεις ημέρες. Και μετά από μερικές ημέρες, το αποτέλεσμα μαυρίσματος μπορεί να εμφανιστεί, θα φύγει από μόνο του σε λίγες εβδομάδες. Το ξηρό δέρμα θα εμφανιστεί σε μια εβδομάδα, αλλά επίσης θα εξαφανιστεί σύντομα.

Αρνητικές συνέπειες, αντενδείξεις

Η μη σωστή φροντίδα του δέρματός σας μετά την έκθεση μπορεί να προκαλέσει ορισμένες επιπλοκές:

 • Η ερυθρότητα του δέρματος διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες και το πρήξιμο περισσότερο από δύο ημέρες.
 • Έναρξη λοίμωξης ή επιδείνωση της.
 • Σοβαρά εγκαύματα.
 • Εντοπίστε την αιμορραγία.
 • Ισχυρή χρώση.

Αυστηρές αντενδείξεις είναι η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός, οι οξείες λοιμώξεις (έρπης), η ογκολογία, η επιληψία, η ανοσοανεπάρκεια, η ψωρίαση και η χρήση ρετινοειδών φαρμάκων.

Συγγενείς - σακχαρώδης διαβήτης, φλεγμονή, ψυχική ασθένεια, παθολογία των νεφρών, μη συμμόρφωση με τις συστάσεις, αλλεργία στα αναισθητικά και ηλιακά εγκαύματα στο δέρμα (νωπά).

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μια τέτοια επέμβαση με λέιζερ μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους ειδικούς (δερματοεγγενολόγος και χειρουργός). Επιλέξτε μόνο έναν γιατρό που είναι αρμόδιος σε αυτά τα θέματα.