Laser αναζωογόνηση προσώπου

Διαδικασία λέιζερ για αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου

Η αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ είναι μια καλλυντική διαδικασία που σας επιτρέπει να εξομαλύνετε μικρές και μεσαίου μεγέθους ρυτίδες. Μετά το χειρισμό, το δέρμα φαίνεται ανανεωμένο, σφιγμένο και ελαστικό. Το λέιζερ λειτουργεί μόνο σε ορισμένα στρώματα, ενώ η επιδερμίδα παραμένει ανέγγιχτη. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, οι διαδικασίες αναγέννησης ενεργοποιούνται σε κυτταρικό επίπεδο και οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία εκτίθενται.

Τι

Ένα λέιζερ προσώπου στα καλλυντικά είναι μια ειδική συσκευή της οποίας το κύριο καθήκον είναι να μετατρέπει την ενέργεια σε ροή ακτινοβολίας υψηλής έντασης. Αυτή η τακτική είναι πολύ δημοφιλής και προσφέρεται από πολλές καλλυντικές κλινικές.

Η αναζωογόνηση του προσώπου με λέιζερ συνίσταται στο γεγονός ότι μια δέσμη φωτός μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα σε βάθος έως 1 mm.

Τα παρακάτω κύτταρα αρχίζουν να διαιρούνται έντονα, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό μιας νέας επιδερμίδας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μικρές και μεσαίου βάρους γραμμές έκφρασης διορθώνονται, το δέρμα ενισχύεται και η ελαστικότητά του αυξάνεται.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η έκθεση με λέιζερ πραγματοποιείται σε προβληματικές περιοχές του δέρματος. Σημειώνεται η διείσδυση της δέσμης σε βάθος ενός χιλιοστού. Αυτό καταστρέφει τα παλιά κύτταρα και αρχίζουν να σχηματίζονται νέα στη θέση τους.

Μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ, είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά το δέρμα για να επιταχύνετε την ανάρρωση και να αποτρέψετε την ανάπτυξη επιπλοκών.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε προϊόντα με ενυδατικό, ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Τα καλλυντικά με αντιοξειδωτικά χρησιμοποιούνται ευρέως.

Η επιπλέον προστασία από τον ήλιο (κρέμες, λοσιόν) είναι εξίσου σημαντική. Πρέπει επίσης να θυμάστε να καθαρίζετε το δέρμα με ήπια μέσα.

Η αναζωογόνηση του προσώπου μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τύπους λέιζερ. Συνήθως αυτά είναι το erbium, το CO2 και το νεοδύμιο. Διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το μήκος κύματος, το βάθος και τις μεθόδους εφαρμογής του αντικτύπου.

Μέθοδοι

Η θεραπεία με λέιζερ προσώπου χωρίζεται σε διάφορους τύπους.

Κλασματικό αφαιρετικό κωνικό

Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την επιλεκτική αφαίρεση των καλλυντικών ελαττωμάτων στο δέρμα. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι κυτταρικές δομές σε διαφορετικές ζώνες της επιδερμίδας βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Αυτό θα βλάψει το δέρμα σε μια περιοχή και θα το κάνει πιο απαλό και υγιές σε άλλες. Η μέθοδος αφαίρεσης αναζωογόνησης με λέιζερ χρησιμοποιείται για να εκτελέσει ένα σημειακό αποτέλεσμα μόνο σε προβληματικές περιοχές.

Βιοαναζωογόνηση με λέιζερ

Είναι μια καινοτόμος τεχνολογία που γίνεται χωρίς χειρουργική επέμβαση. Βοηθάει σε ατέλειες όπως βαθιές ρυτίδες και ουλές. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, εκπέμπονται σύντομοι παλμοί λέιζερ, οι οποίοι καίνε τα νεκρά στρώματα του δέρματος και δημιουργούν χώρο για το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Επιπλέον, η βιο-αναζωογόνηση διεγείρει την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Για να επιταχυνθεί το αποτέλεσμα, το δέρμα προετοιμάζεται με μια ειδική σύνθεση που φτάνει στα βαθιά στρώματα και τα κορεσμένα με όλα τα χρήσιμα μικροστοιχεία.

Μη αφαιρετική ακτινοβολία

Η επιφάνεια του προσώπου είναι εκτεθειμένη σε μακριές ακτίνες λέιζερ. Αυτός ο τύπος διαδικασίας είναι πιο σοβαρός για εκτέλεση, επομένως συνταγογραφείται μόνο για ορισμένες ενδείξεις, για παράδειγμα, με βαθιές ουλές, ίχνη χημικής βλάβης, σοβαρά εξανθήματα.

Η μη αφαιρετική αναζωογόνηση περιποιείται όλη την επιφάνεια του προσώπου ταυτόχρονα.

Ανανέωση λέιζερ

Αυτή είναι μια από τις ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες. Για τη διόρθωση αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία, χρησιμοποιείται λέιζερ ζαφείρι ή erbium, το οποίο ασκεί ένα απαλό αλλά βαθύ αποτέλεσμα στο δέρμα.

Αυτό το lifting αφαιρεί τις γραμμές έκφρασης, σφίγγει τα περιγράμματα του προσώπου, εξαλείφει την ακμή και λειαίνει τα πόδια του κοράκι.

Αναζωογόνηση φωτογραφιών

Αυτή είναι μια συνδυασμένη μέθοδος όλων των παραπάνω. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η τακτική χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος.

Ενδείξεις

Η αναζωογόνηση δέρματος προσώπου με λέιζερ πραγματοποιείται για ορισμένα προβλήματα, όπως:

 • σημάδιΕλαφριά γήρανση?
 • υπάρχονταακμήκαι μετά από ακμή?
 • ακμήΟυλές
 • ανισώςη σκιάΕπιδερμίδα;
 • σχέδιοαγγείωνΠλέγμα ύφασμα?
 • ανανέωσηΑπό?
 • ΕμφάνισηρυτίδεςΤοΤοΤο

Συνιστάται επίσης η εκτέλεση της διαδικασίας με μείωση του στροβιλισμού ή αυξημένη χρώση.

Αντενδείξεις

Η αναζωογόνηση με λέιζερ των βλεφάρων και του προσώπου έχει ορισμένους περιορισμούς.

Έτσι, υπό ορισμένες συνθήκες, η χειραγώγηση μπορεί να απορριφθεί. Οι κύριες αντενδείξεις περιλαμβάνουν:

 • διαγνωσμένη ζάχαρηΔιαβήτης?
 • προκαρκινικόςπαθολογικές διεργασίες.
 • χρόνιοςασθένειες στο στάδιο της έξαρσης ·
 • Ασθένειεςσυνδετικόςσυστηματικοί ιστοί.
 • μεταδοτικόςκαι φλεγμονώδεις διεργασίες σε επιδεινωμένη μορφή.
 • επιληπτικόςΣπασμοί
 • ογκολογικάΝεοπλάσματα;
 • Timeρα υποδοχήςιατρικόςΦάρμακα που αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο υπεριώδες φως.

Επιπλέον, μια τέτοια διαδικασία απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

παρασκευή

Η συνεδρία αναζωογόνησης με λέιζερ δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο ασθενής πρέπει πρώτα να δει έναν γιατρό που θα αξιολογήσει τη γενική κατάσταση του δέρματος, θα εντοπίσει όλο το φάσμα των προβλημάτων και θα βεβαιωθεί επίσης ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία χειρισμού, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση διακοσμητικών καλλυντικών, εκδρομών στο σολάριουμ και μαυρίσματος σε ανοιχτό ηλιακό φως.

Εάν η διαδικασία πραγματοποιείται το καλοκαίρι, το δέρμα πρέπει να προστατεύεται από την έντονη υπεριώδη ακτινοβολία. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακή λοσιόν στο πρόσωπό σας πριν βγείτε έξω.

πρόοδος

Η όλη διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ περιλαμβάνει την εκτέλεση αρκετών διαδοχικών ενεργειών. Πρώτον, η επιφάνεια του δέρματος καθαρίζεται στην προβληματική περιοχή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν peeling ή ειδικά peeling για αυτό.

Στη συνέχεια, εφαρμόζεται μια μικρή ποσότητα σφραγίδας αναισθησίας, η οποία επιτρέπει τη διαδικασία να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία ενόχληση στον πελάτη.

Στη συνέχεια, η αισθητικός λειτουργεί απευθείας με το λέιζερ. Σε μια συνεδρία, ανάλογα με τη σοβαρότητα των υπαρχόντων προβλημάτων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου, του ντεκολτέ και του λαιμού.

Στο τελικό στάδιο, η επιδερμίδα σκουπίζεται με ένα μαλακτικό διάλυμα.

Μια συνεδρία διαρκεί περίπου 60 λεπτά.

Διάρκεια και συχνότητα της διαδικασίας

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι αισθητικοί συστήνουν μια πλήρη αναζωογόνηση με λέιζερ, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει 3 έως 5 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 14 έως 21 ημέρες.

Για να διατηρήσετε και να ενισχύσετε το αποτέλεσμα στο μέλλον, μπορείτε να πραγματοποιείτε μία διαδικασία το χρόνο.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα

Ανάλογα με την επιλεγμένη μέθοδο θεραπείας του δέρματος, το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει 12-18 μήνες.

Φροντίδα μετά

Μετά από κάθε συνεδρία, απαιτείται ορισμένος χρόνος για την αποκατάσταση της επιδερμίδας, καθώς και για την παρακολούθηση μιας σειράς συστάσεων από τον ειδικό.

Μια ενυδατική κρέμα και προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ πρέπει να εφαρμόζονται στις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή για δύο εβδομάδες.

Την πρώτη ημέρα μετά τον χειρισμό, απαγορεύεται η χρήση διακοσμητικών καλλυντικών. Επιπλέον, μέχρι να ανανεωθεί πλήρως η επιδερμίδα, πρέπει να ξεχάσετε τα τρίβει και τα τρίβει.

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός κηλίδων γήρανσης, οι αισθητικοί συνιστούν τη χρήση αντηλιακών με αντιηλιακό συντελεστή μεγαλύτερο από 30.

Για ταχύτερη ανάρρωση μετά από έκθεση με λέιζερ, συνταγογραφούνται συμπλέγματα βιταμινών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οζονισμένο νερό για πλύσιμο. Θα πρέπει να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος στις βόλτες στο ύπαιθρο.

Μόνο η αυστηρή εφαρμογή όλων των συστάσεων για τη φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης θα βοηθήσει όχι μόνο στη διατήρηση του επιτευχθέντος αποτελέσματος, αλλά και στην πρόληψη της εμφάνισης των συνεπειών.

Επιπλοκές

Ανεξάρτητα από την επίδραση στο δέρμα, η εμφάνιση διαφόρων παρενεργειών στη συνέχεια δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και κνησμός μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ. Τέτοια συμπτώματα είναι φυσιολογικά και υποχωρούν από μόνα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, σημειώνεται υπερχρωματισμός, ουλές και ουλές. Επιπλέον, ο ιός του έρπητα μπορεί να ενεργοποιηθεί, για την εξάλειψη του οποίου ο γιατρός συνταγογραφεί τη χρήση φαρμάκων κατά του έρπητα.

Ακόμη και μετά από αισθητικό χειρισμό, ο ασθενής μπορεί να ενοχληθεί από οίδημα, ελαφρές οδυνηρές αισθήσεις στην επιφάνεια της κατεργασμένης περιοχής του φλοιού.

Ο λόγος εμφάνισης τέτοιων παρενεργειών, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι παραβίαση της τεχνικής εκτέλεσης της διαδικασίας από ειδικό ή άγνοια της συνταγής από τον πελάτη κατά την περίοδο προετοιμασίας ή αποκατάστασης.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα οφέλη της αναζωογόνησης με λέιζερ περιλαμβάνουν υψηλή απόδοση, ασφάλεια και καμία χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, οι αισθητικοί τονίζουν ότι αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Τα κύρια μειονεκτήματα περιλαμβάνουν πόνο, παρουσία πολλών αντενδείξεων, πιθανότητα αρνητικών αντιδράσεων, μεγάλη περίοδο αποκατάστασης και υψηλό κόστος.

Η αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική λύση στις μεθόδους ένεσης στην καταπολέμηση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τελικά το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από την ικανότητα του ειδικού, αλλά και από τα χαρακτηριστικά του οργανισμού και την εκπλήρωση όλων των συστάσεων από τον πελάτη.