Ποιο αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φροντίδα του προσώπου;

Τα αιθέρια έλαια που προέρχονται από διάφορα φυτά χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο εδώ και πολύ καιρό. Συχνά χρησιμοποιούνται ως αρωματικά. Η υψηλή πτητότητα σε συνδυασμό με τη χημική δραστηριότητα καθόρισε τη ζήτηση τους ως συστατικά σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και για την παραγωγή αρωμάτων. Χρησιμοποιούνται επίσης για θεραπευτικούς και προφυλακτικούς σκοπούς.

Έλαια για την αναζωογόνηση του δέρματος

Λόγω της ικανότητάς τους να διεισδύουν βαθιά στο χόριο, συχνά περιλαμβάνονται σε διάφορες καλλυντικές μάσκες. Η χρήση τους σε καθαρή μορφή δεν εφαρμόζεται λόγω αυξημένης χημικής δραστηριότητας, η οποία σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό. Επομένως, τα αιθέρια έλαια για το δέρμα του προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο με τη μορφή διαλυμάτων. Επιπλέον, η βάση για τα διαλύματα δεν είναι το νερό, αφού δεν διαλύονται σε αυτό, αλλά διάφορα φυτικά έλαια. Εξαιρέσεις είναι οι περιπτώσεις που απαιτείται ένα χτύπημα σε ελαττώματα. Οι φυσικές κρέμες μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως βάση.

Σπουδαίος! Μην προσθέτετε αιθέρια έλαια σε έτοιμες κρέμες και άλλα καλλυντικά. Γεγονός είναι ότι παίζουν το ρόλο της μεταφοράς για τη χορήγηση άλλων συστατικών του διαλύματος βαθιά στο δέρμα, γι' αυτό και η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι καλλυντικές μάσκες προσώπου με αιθέρια έλαια μπορούν να είναι αποτελεσματικές για όλους τους τύπους δέρματος. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή σύνθεση της μάσκας. Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις ιδιότητες των ελαίων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά.

Συνθέσεις για λιπαρές επιδερμίδες

Τα έλαια τεϊόδεντρου, έλατου, καμφοράς, δεντρολίβανου και περγαμόντου λειτουργούν καλά σε προβληματικό χόριο με αυξημένη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων. Αυτή η λίστα δεν είναι περιορισμένη. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά έχουν καθολική επίδραση σε διαφορετικούς τύπους δέρματος.

 • Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αποδειχθεί στη σύνθεση μασκών για προβληματικό χόριο με μειωμένη λειτουργικότητα των σμηγματογόνων αδένων. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες το καθιστούν εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια στην ακμή, τα σπυράκια και άλλες φλεγμονώδεις εκδηλώσεις αυτού του τύπου.
 • Λάδι δέντρου τσαγιού για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Το λάδι ελάτης έχει παρόμοιες ιδιότητες. Είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της φλεγμονής και των αποστημάτων του προβληματικού χόριου με αυξημένη έκκριση λίπους. Επιπλέον, έχει αναζωογονητική δράση στην επιφάνεια του προσώπου, λειαίνει το. Ως εκ τούτου, οι μάσκες προσώπου που περιέχουν αιθέρια έλαια ελάτου χρησιμοποιούνται συχνά για τη σύσφιξη και την αναζωογόνηση του γερασμένου δέρματος.
 • Το έλαιο λευκής καμφοράς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται με επιτυχία ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας και αποτελεί συστατικό διαφόρων καλλυντικών μάσκες. Τέτοιες μάσκες είναι χρήσιμες κατά της ακμής, των πυωδών εξανθημάτων και άλλων φλεγμονών, καθώς βοηθούν στην ομαλοποίηση της εργασίας των σμηγματογόνων αδένων και στην ομαλοποίηση της εφίδρωσης του προβληματικού χορίου. Μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα στο να μειώσουν τα σημάδια της ηλικίας και τις φακίδες.
 • Λάδι δεντρολίβανου για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Ανάλογα με τη σύνθεσή του, το έλαιο δεντρολίβανου χωρίζεται σε τρεις τύπους:
  1. Camphor Borneol.
  2. Κινηματογράφος.
  3. Verbenonic.

Κατά την επιλογή των τύπων που θα προτιμηθούν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μάσκες με τον τύπο καμφορο-βορνεόλης είναι πιο χρήσιμες για προβληματικό, λιπαρό και επιρρεπές σε φλεγμονή χόριο. Ο τύπος Verbenone είναι πιο κατάλληλος για ξηρές επιδερμίδες με αυξημένη απολέπιση καθώς και για χλωμό και τραχύ δέρμα.

γήρανση του δέρματος πώς να ανανεωθείτε με έλαια

Η τακτική χρήση τέτοιων μασκών ομαλοποιεί το έργο των σμηγματογόνων αδένων, μαλακώνει και λειαίνει την επιφάνεια του προσώπου, αποκαθιστά την ελαστικότητά του. Ταυτόχρονα, οι πόροι καθαρίζονται και συσφίγγονται. Έχει επίσης μια αξιοσημείωτη αντιφλεγμονώδη δράση, γι' αυτό και είναι σε μεγάλη ζήτηση για χρήση ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα δερματικών παθήσεων, από τη φουρνουλίτιδα έως τη δερματίτιδα και την ακμή.

Εφαρμογή για ξηρό δέρμα

Όταν απαντάτε στην ερώτηση ποια έλαια λειτουργούν καλύτερα για το ξηρό χόριο, τα έλαια πορτοκαλιού, μύρου, σανταλόξυλου, τριαντάφυλλου και πατσουλί θα πρέπει να είναι τα πρώτα που πρέπει να αναφερθούν. Η χρήση τους για ενυδατική φροντίδα μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τις ακριβές κρέμες. Ωστόσο, η επίδρασή τους δεν περιορίζεται στην υγρασία.

Λάδι πορτοκαλιού για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Το έλαιο πορτοκαλιού χρησιμοποιείται για ξηρές επιδερμίδες στο στάδιο της σημαντικής αφυδάτωσης. Ταιριάζει με όλα σχεδόν τα φυτικά έλαια βάσης που έχουν ενυδατική δράση. Οι μάσκες που το περιέχουν έχουν δείξει καλή δράση κατά των ουλών και των ουλών. Επιπλέον, είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων της επιδερμίδας, εξαλείφοντας έτσι τις επιπτώσεις της ροδόχρου ακμής. Βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από κηλίδες ηλικίας.
 • Το λάδι μύρου χρησιμοποιείται ως θεραπευτικός και προφυλακτικός παράγοντας για πολύ ξηρό, σκασμένο δέρμα. Είναι σε θέση να σταματήσει γρήγορα τη φλεγμονή και την ερυθρότητα του ξηρού δέρματος, να το μαλακώσει και να επαναφέρει την ελαστικότητά του.
 • Το λάδι σανταλόξυλου λειτουργεί καλά για το ξηρό, χαλαρό δέρμα που έχει χάσει τον φυσικό του τόνο. Είναι σε θέση να επαναφέρει την ελαστικότητα και τον φυσικό τόνο του ξηρού δέρματος και να εξομαλύνει τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τις γωνίες των ματιών και του στόματος. Αποκαθιστά αποτελεσματικά την ισορροπία νερού του ξηρού, αφυδατωμένου δέρματος, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα. Μπορεί επίσης να λευκάνει το δέρμα και να φωτίσει τα σημάδια και τις ουλές.
 • Το ροδέλαιο είναι πολύ δημοφιλές λόγω της ευελιξίας του. Δεν βοηθά μόνο στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, αλλά έχει και τονωτικό αποτέλεσμα, διορθώνοντας το οβάλ του προσώπου και λειαίνει τις μικρές ρυτίδες. Μειώνει επίσης την υπερευαισθησία της επιδερμίδας και διεγείρει τον μεταβολισμό στον κυτταρικό ιστό.
Λάδι τριαντάφυλλου για αναζωογόνηση του δέρματος

Για να σφίξετε το δέρμα του προσώπου και να απαλλαγείτε από την ξηρότητά του, συνιστάται το ροδέλαιο.

 • Το έλαιο πατσουλί χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση και την λείανση του ξηρού δέρματος. Αυξάνει την ενυδατική δράση των φυτικών ελαίων βάσης και εξασφαλίζει τη διείσδυσή τους στα βάθη του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε έναν ποιοτικό κορεσμό του κυτταρικού ιστού με θρεπτικά συστατικά.

Αιθέρια έλαια για την αναζωογόνηση του δέρματος

Τα αιθέρια έλαια για την αναζωογόνηση του προσώπου είναι ως επί το πλείστον καθολικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τύπους δέρματος. Σκεφτείτε ποια από αυτά επηρεάζουν καλύτερα την αναζωογόνηση του δέρματος.

 • Το έλαιο λεμονιού μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα ανεξάρτητα από τον τύπο του και να επιβραδύνει τη γήρανση του. Επιπλέον, σταθεροποιεί τον σχηματισμό λιπαρών εκκρίσεων, στενεύει και καθαρίζει τους πόρους της επιφάνειας του προσώπου. Έχει επίσης ισχυρές λευκαντικές ιδιότητες.
 • Λάδι λεμονιού για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Το πορτοκαλέλαιο διατίθεται σε δύο ποικιλίες καθώς μπορεί να παρασκευαστεί από γλυκό και πικρό πορτοκάλι. Φτιαγμένο από γλυκό πορτοκάλι, χρησιμοποιείται κυρίως για αφυδατωμένο και τραχύ καθώς και γερασμένο δέρμα. Κατασκευασμένο από πικρό πορτοκάλι, χρησιμοποιείται πιο συχνά για λιπαρό δέρμα λόγω της ικανότητάς του να ομαλοποιεί τη λειτουργικότητα των σμηγματογόνων αδένων. Ανεξάρτητα από τον τύπο, είναι εξίσου ικανό να παρέχει αντιφλεγμονώδη και λευκαντικά αποτελέσματα.
 • Το λάδι υλάνγκ-υλάνγκ είναι επίσης ευέλικτο στις ιδιότητές του. Μπορεί να επανορθώσει και να αναζωογονήσει όλους τους τύπους δέρματος. Και όχι λιγότερο αποτελεσματικά δρα στις προβληματικές περιοχές της επιφάνειας του προσώπου, στενεύοντας τους πόρους και αποκαθιστώντας τον φυσιολογικό μεταβολισμό. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται συχνά όχι μόνο για αναζωογόνηση, αλλά και όταν υπάρχει ανάγκη να απαλλαγούμε από την ακμή και άλλες φλεγμονές του δέρματος.
Έλαιο Ylang-ylang για αναζωογόνηση του δέρματος

χαρακτηριστικά εφαρμογής

Δεδομένου ότι τα αιθέρια έλαια είναι χημικά και βιολογικά δραστικές ουσίες, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες κατά τη χρήση τους:

 • Δεν πρέπει να μπουν στα μάτια σας. Εάν αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, θα πρέπει να ξεπλύνετε αμέσως τα μάτια σας με ζεστό νερό.
 • Μετά την εφαρμογή τους, επιτρέπεται ένα ελαφρύ κοκκίνισμα του δέρματος. Ωστόσο, εάν σχετίζεται με κνησμό ή άλλες δυσάρεστες αντιδράσεις, θα πρέπει να αλλάξετε τη σύνθεση ή να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζεται η δοσολογία.
 • Πλύσιμο του δέρματος μετά την αναζωογόνηση με έλαια
 • Δεν πρέπει να αμελήσετε πώς το άρωμα της σύνθεσης επηρεάζει την όσφρησή σας. Αν η μυρωδιά σας είναι δυσάρεστη, τότε καλύτερα να την αντικαταστήσετε, αφού η επιτυχημένη δράση της σύνθεσης οφείλεται μεταξύ άλλων και στην καλή σας υγεία.
 • Για τον ίδιο λόγο, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τον συνολικό σας τόνο. Επομένως, πριν από τον ύπνο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καμία σύνθεση που αυξάνει τη δραστηριότητα του σώματος. Ομοίως, οι συνθέσεις με χαλαρωτικό αποτέλεσμα δεν είναι κατάλληλες το πρωί.