Θεραπεία ρυτίδων - μύθος ή πραγματικότητα;

γυναίκα που εφαρμόζει προϊόν αναζωογόνησης δέρματος

Υπάρχει κάποιο αντιρυτιδικό φάρμακο που θα σβήσει τα σημάδια της γήρανσης από το πρόσωπο και θα παρατείνει τη νεανικότητα του δέρματος; Ας ρίξουμε μια ματιά στις κύριες αιτίες των ρυτίδων και ας απαντήσουμε στο ερώτημα: «Μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει μια αντιρυτιδική κρέμα; ». "

Ήδη στην ηλικία των 25 ετών εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες λόγω κούρασης ή έλλειψης ύπνου, εξαφανίζονται γρήγορα όταν ο ρυθμός της ζωής επανέλθει στο φυσιολογικό. Δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα. Ήδη στην ηλικία των 30 ετών εμφανίζονται ρυτίδες στο πρόσωπο, καταλαμβάνοντας σταθερές θέσεις, και αναρωτιόμαστε πώς να εξομαλύνουμε το δέρμα και να αρχίσουμε να επιλέγουμε ένα αντιρυτιδικό φάρμακο.

Για να επιλέξετε έναν αποτελεσματικό αντιρυτιδικό παράγοντα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους μηχανισμούς ρυτίδωσης και πώς να τους διορθώσετε.

Οι ρυτίδες μπορούν να χωριστούν σε:

 • Εκφράσεις προσώπου - προκύπτουν λόγω σπασμού των μυών του προσώπου του προσώπου.
 • Βαρύτητα - που προκαλείται από οίδημα και χαλάρωση των ιστών. Οι κύριες αιτίες του οιδήματος των ιστών είναι: μετατόπιση του οστικού πλαισίου, μυϊκοί σπασμοί, φλεγμονή των λεμφαδένων.
 • Λειτουργικές ανεπάρκειες - οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές, έλλειψη υγρών (αφυδάτωση), ανεπαρκείς ποσότητες κολλαγόνου, ελαστίνης ή υαλουρονικού οξέος (αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, καταστροφή από την έκθεση στον ήλιο, κακές συνήθειες, κατανάλωση αλκοόλ κ. λπ. ).

Μόνοι σας, χωρίς ειδική εκπαίδευση, μπορείτε να διορθώσετε μόνο τις ρυτίδες που προκαλούνται από την ανεπαρκή πρόσληψη νερού, την επιβλαβή έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση) ή έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Άλλοι τύποι ρυτίδων διορθώνονται από ειδικούς ή πρέπει να υποβληθείτε στην κατάλληλη εκπαίδευση, καθώς η εκτέλεση οποιασδήποτε τεχνικής ή θεραπείας τεχνικά εσφαλμένης μπορεί να είναι επιβλαβής.

Τι αποτέλεσμα μπορεί να αναμένεται από τον αντιρυτιδικό παράγοντα

Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καθημερινή φροντίδα για το αφυδατωμένο δέρμα στο οποίο έχουν εμφανιστεί ρυτίδες. Για μέγιστο αποτέλεσμα, μπορείτε να αγοράσετε μια πλήρη σειρά οικιακών αντιρυτιδικών θεραπειών με ενυδατική δράση: καθαριστικό, ορός ή συμπύκνωμα, κρέμα και μάσκα.

Όταν επιλέγετε καλλυντικά περιποίησης, μην ξεχνάτε ότι το δέρμα χρειάζεται προστασία, ειδικά το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι η ενυδατική του προσώπου σας περιέχει αντηλιακό.

Ακόμα κι αν εργάζεστε σε γραφείο, αυτά τα προϊόντα είναι απαραίτητα γιατί το φως του ήλιου διαπερνά το γυαλί και μπορεί να βλάψει το δέρμα καταστρέφοντας το κολλαγόνο, την ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ.

Το κόλπο όλων των σταρ - να συνδυάσετε τους κανόνες της καθημερινής φροντίδας του δέρματος με έναν ενεργό τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή - είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τις ρυτίδες!

Τα καλλυντικά που βοηθούν στην απαλλαγή από τις ρυτίδες δρουν στην επιφάνεια του δέρματος, παρέχοντας ενυδατική δράση.

Ως ενυδατικά χρησιμοποιούνται μαλακτικά, αποφρακτικά και υγραντικά. Σχηματίζουν ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος που το εμποδίζει να στεγνώσει. Τα υγραντικά προσελκύουν την υγρασία από τον αέρα, ενυδατώνοντας έτσι το δέρμα.

Σχηματίζεται αρκετό νερό στην επιφάνεια του δέρματος, τα κύτταρα εξομαλύνονται και οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται.

Αντιρυτιδική Μάσκα - Top 5 Καλύτερα Συστατικά

Μάσκα προσώπου για αναζωογόνηση του δέρματος

Στο σπίτι, ως μέσο αναζωογόνησης του δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα που περιέχει ορισμένα συστατικά, καθώς η σύνθεση των δραστικών ουσιών και η ποσότητα τους επηρεάζουν το αποτέλεσμα.

Η αντιρυτιδική μάσκα πρέπει να περιέχει:

 • κολλαγόνο. Το ζωικό ή φυτικό κολλαγόνο σχηματίζει μια μεμβράνη στην επιφάνεια του δέρματος που καθυστερεί την εξάτμιση της υγρασίας. Το κολλαγόνο είναι επίσης πολύ υγροσκοπικό - προσελκύει έως και 30 μόρια νερού. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το συστατικό της αντιρυτιδικής μάσκας μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Πριν εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπο, κάντε μια δοκιμή - εφαρμόστε το προϊόν στον αγκώνα και περιμένετε 15-20 λεπτά.
 • υαλουρονικό οξύ. Φυσική ενυδατική κρέμα για το δέρμα. Τα μόρια του υαλουρονικού οξέος είναι πολύ μεγάλα και, όπως τα μόρια του κολλαγόνου, δεν περνούν τον επιδερμικό φραγμό του δέρματος. Η αρχή δράσης του υαλουρονικού οξέος είναι ίδια με αυτή του κολλαγόνου.
 • Κηρήθρα. Ένα φυσικό συστατικό που είναι αποφρακτικό, δηλαδή καλύπτει το δέρμα με ένα πυκνό φιλμ που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας. Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς μάσκες με αυτό το συστατικό, καθώς μπορεί να εμποδίσει την κυτταρική αναπνοή.
 • φυσικά έλαια. Αυτό το συστατικό ενυδατώνει απαλά το δέρμα και έχει πολλαπλά αποτελέσματα ανάλογα με τον τύπο του λαδιού. Το έλαιο σταφυλιού έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και προάγει την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος. Μια αντιρυτιδική μάσκα στη σύνθεσή της μπορεί να περιέχει όχι μόνο ένα, αλλά μια ολόκληρη σύνθεση ελαίων που συμπληρώνουν και ενισχύουν την αντιγηραντική δράση.
 • πεπτίδια. Μικρά μόρια αμινοξέων μπορούν να περάσουν από τον επιδερμικό φραγμό και δεν δρουν στην επιφάνεια αλλά στο εσωτερικό του δέρματος. Τώρα υπάρχουν διάφοροι τύποι πεπτιδίων, ανάλογα με το αποτέλεσμα: ενυδατική, αναζωογονητική, τονωτική κ. λπ. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μάσκα με πεπτίδια μετά από 35 ή 40 χρόνια. Μην υπερδιεγείρετε το δέρμα εκ των προτέρων, διαφορετικά μπορείτε να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αντιρυτιδική κρέμα - τι να προσέξετε όταν αγοράζετε

Η γυναίκα αναζωογονεί το δέρμα του προσώπου

Εάν η αντιρυτιδική μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε 3-7 ημέρες, χρησιμοποιούμε την αντιρυτιδική κρέμα καθημερινά, οπότε είναι πολύ σημαντικό να την επιλέγουμε σωστά.

Πριν αγοράσετε οποιαδήποτε κρέμα, θα πρέπει να καταλάβετε τι προβλήματα έχει το δέρμα. Εάν είναι δύσκολο να προσδιορίσετε μόνοι σας τα προβλήματα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο-κοσμετολόγο που θα κάνει μια λεπτομερή διάγνωση του δέρματος και θα σας πει ποια καλλυντικά προϊόντα είναι κατάλληλα και ποια μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματος.

Κάντε μια λίστα με ενεργά συστατικά στα ρωσικά και τα λατινικά, καθώς η σύνθεση των καλλυντικών υποδεικνύεται στη γλώσσα INCI. Αυτή η λίστα θα βοηθήσει κατά την επιλογή καλλυντικών.

Μην δίνετε σημασία σε όμορφα σχεδιασμένες συσκευασίες, μερικές φορές αυτό που γράφεται πάνω είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ και όχι πληροφορίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στη λήψη αποφάσεων. Όταν αγοράζετε μια αντιρυτιδική κρέμα, να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η σύνθεση της κρέμας.

Διαβάστε προσεκτικά τα πρώτα 5 συστατικά στη λίστα συστατικών και αν δεν βρείτε τα σωστά ενεργά συστατικά μεταξύ τους, αυτή η κρέμα δεν είναι για εσάς. Όταν επιλέγετε μια κρέμα, να θυμάστε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι καλλυντικών:

 • Η μαζική αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καλλυντικών σε προσιτές τιμές, αλλά τέτοια καλλυντικά δεν δείχνουν πάντα την επίδρασή τους.
 • Τα φυσικά καλλυντικά έχουν καλή επίδραση, αλλά δεν διαρκούν πολύ λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας ή της παντελούς απουσίας σταθεροποιητών και αντιβακτηριακών συστατικών.
 • Επαγγελματικά καλλυντικά - περιέχει υψηλό ποσοστό ενεργών συστατικών, χάρη στα οποία έχει ορατό αποτέλεσμα από την πρώτη εφαρμογή. Το μειονέκτημα των καλλυντικών είναι ότι δεν είναι φθηνά.

Αλλά ανεξάρτητα από τα καλλυντικά που θα επιλέξετε, το κύριο πράγμα είναι ότι βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει τη φρεσκάδα και την υγεία, να φροντίζει προσεκτικά το δέρμα και σταδιακά να απαλλαγεί από τα σημάδια του χρόνου.