Ολοκληρωμένη αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι

Περιποίηση προσώπου για αναζωογόνηση

Οι δερματικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία δεν είναι σε καμία περίπτωση αναπόφευκτο που πρέπει να υπομείνετε. Αλλά η επίσκεψη στον αισθητικό χειρουργό δεν είναι ένα "υποχρεωτικό πρόγραμμα". Αρκεί μόνο να κάνετε προσπάθεια, να ακολουθήσετε τις συστάσεις των αισθητικών και να κάνετε τακτικές διαδικασίες φροντίδας για τη διατήρηση της υγείας και της νεότητας.Μασάζ αναζωογόνησης προσώπου

Από την ηλικία των 25 ετών, το δέρμα αρχίζει να γερνάει - ακριβώς σε αυτή την ηλικία εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Ως εκ τούτου, αξίζει να διεξάγετε διαδικασίες αντιγήρανσης στη νεολαία. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού ρυτίδων, αλλά διατηρεί και τον τόνο του δέρματος. Μάλλον δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε επαγγελματικές κρέμες από την ηλικία των 20-25 ετών, καθώς είναι πολύ επιθετικές και το αντίθετο αποτέλεσμα μπορεί να συμβεί εάν το δέρμα γίνει πλαδαρό υπό την επίδραση των συστατικών.

Αλλά ένα μασάζ στο σπίτι σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο, και αυτό θα δώσει:

Το αναζωογονητικό μασάζ προσώπου κάνει το δέρμα ομοιόμορφο και σφριγηλό
 • το οβάλ του προσώπου σφίγγεται, καθώς αυξάνεται ο μυϊκός τόνος.
 • το δέρμα τροφοδοτείται με μέγιστο οξυγόνο λόγω της βελτιωμένης κυκλοφορίας του αίματος.
 • Οι τοξίνες απομακρύνονται από την επιδερμίδα, αλλά οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία απορροφώνται πλήρως, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την επιδερμίδα.
 • Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια εξαφανίζεται καθώς το μασάζ επιταχύνει τη ροή της λέμφου.
 • το δέρμα γίνεται λείο, οι μικρές ουλές ακμής και οι ρυτίδες εξαφανίζονται.
 • αποκαθίσταται η ισορροπία νερού-λίπους.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ κάθε μέρα - αυτή η σύσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 30 ετών, αλλά για νέους 2-3 θεραπείες την εβδομάδα θα είναι αρκετές. Ο βέλτιστος χρόνος για μια τέτοια φροντίδα είναι το πρωί, αλλά εάν το μασάζ γίνεται το βράδυ, τότε θα πρέπει να γίνει 2 ώρες πριν τον ύπνο.

Αμέσως πριν από τη διαδικασία, πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με λοσιόν και να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου ή κολοκύθας πάνω του. Έτσι, το αποτέλεσμα του μασάζ θα είναι καλύτερο, το δέρμα όχι μόνο θα αναζωογονηθεί, αλλά και θα λάβει πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και υγρασία.

Για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, το μασάζ πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Πρέπει να βρείτε ένα σημείο στην εξωτερική γωνία του ματιού - θα υπάρχει μια μικρή εσοχή. Το μεσαίο δάχτυλο των χεριών πιέζεται αμέσως και στα δύο (δεξιά και αριστερά) και κρατιέται σε αυτή τη θέση για 3-5 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να γίνουν 6 σταθερές πιέσεις, στη συνέχεια γίνονται κυκλικές κινήσεις - πρώτα δεξιόστροφα για 5 δευτερόλεπτα και μετά προς την αντίθετη κατεύθυνση για τον ίδιο χρόνο.
 2. Το παράμαλλο κάνει μασάζ στο σημείο στη βάση των φρυδιών, ακριβώς πάνω από τη γέφυρα της μύτης. Οι κινήσεις εκτελούνται με κυκλικές κινήσεις για 5 δευτερόλεπτα προς κάθε κατεύθυνση. Η έκθεση σε αυτό το σημείο εξομαλύνει το συναισθηματικό υπόβαθρο, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ηρεμήσει τον εκνευρισμό και το άγχος.
 3. Με δύο δαχτυλίδια ενεργούμε στα σημεία που βρίσκονται στη βάση των φρυδιών. Η τεχνική πίεσης περιλαμβάνει πρώτα απλό πάτημα με σταθεροποίηση της θέσης του δακτύλου (3 δευτερόλεπτα σε 5 σετ), μετά κυκλικές κινήσεις.
 4. Η γραμμή των φρυδιών γίνεται μασάζ με το μεσαίο δάχτυλο με καθαρές, επιλεκτικές και σπασμωδικές κινήσεις. Αφού φτάσετε στην εξωτερική γωνία του φρυδιού, πρέπει να διορθώσετε την πίεση για 6 δευτερόλεπτα.
 5. Μετακινήστε τα δάχτυλα στην εσωτερική γωνία του ματιού και βάλτε τα στις πλευρές της γέφυρας της μύτης, νιώστε τις εσοχές και αρχίστε να τις κάνετε μασάζ με τις συνήθεις κινήσεις σε κύκλο - 10 δευτερόλεπτα προς κάθε κατεύθυνση.
 6. Τα ακόλουθα σημεία είναι επίσης ζευγαρωμένα και βρίσκονται στους κροτάφους. Πρέπει να τα πιέσετε ταυτόχρονα, να κρατήσετε τα δάχτυλά σας για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να κάνετε πολλές κινήσεις σαν κύμα.
 7. Τα ενεργά σημεία βρίσκονται επίσης στις γωνίες του στόματος - πρέπει να τα πιέσετε ταυτόχρονα, στερεώνοντας τη θέση των δακτύλων για 5-7 δευτερόλεπτα. Εκτελέστε 5 τέτοιες προσεγγίσεις.
 8. Μετακινήστε τα δάχτυλά σας στο σημείο πάνω από το πάνω χείλος (στην κοιλότητα κάτω από τη μύτη) και πιέστε 10 φορές. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στις γωνίες των χειλιών και επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη «άσκηση».
Τεχνική για αυτομασάζ προσώπου στο σπίτι

Το τελευταίο "αφή" - από το πηγούνι αρχίζουμε να χαϊδεύουμε απαλά προς τα πάνω κινήσεις με όλα τα δάχτυλα, ενεργώντας στα ζυγωματικά και τα μάγουλα με το μέτωπο. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην "αρχική θέση" και κάνουμε κυκλικές κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, είναι αδύνατο να τεντώσετε το δέρμα ή να το πιέσετε.

Η διαδικασία τελειώνει με το σκούπισμα όλων των γραμμών και των σημείων μασάζ με ένα παγάκι, χάρη στο οποίο οι πόροι δεν διευρύνονται και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το υπόλοιπο νερό και το λάδι από το δέρμα με μια χαρτοπετσέτα, περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν όλα και εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα ενυδατικής ή θρεπτικής κρέμας.

Η διάρκεια του μασάζ είναι μόνο 10 λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό μετά από 5-7 θεραπείες.

Ασκήσεις για όμορφο δέρμα

Η γήρανση του δέρματος ξεκινά πάντα από τα σημεία των μυών του προσώπου και για να το αποτρέψετε όσο το δυνατόν περισσότερο, απλά πρέπει να διατηρήσετε την ελαστικότητά τους. Και εδώ ισχύει το ίδιο όπως και στον αθλητισμό: όσο περισσότερο προπονείστε, τόσο πιο δυνατοί γίνονται οι μύες σας. Ως εκ τούτου, ειδικές ασκήσεις για όμορφο δέρμα προσώπου αναγνωρίζονται και προτείνονται από τους αισθητικούς.

Το συγκρότημα μοιάζει με αυτό:

 1. Πάρτε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα στο στόμα σας. Τυλίγεται από άκρη σε άκρη και πάνω κάτω, οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και έντονες.
 2. Δουλεύοντας με την κάτω γνάθο, σπρώξτε την προς τα εμπρός και τοποθετήστε την ξανά στη θέση της. Ο ρυθμός της άσκησης είναι γρήγορος αλλά αβίαστος (υπάρχει πιθανότητα βλάβης στις αρθρώσεις).
 3. Βάλτε τα χείλη σας σε μια καμάρα και τραβήξτε τα προς τα εμπρός όσο το δυνατόν περισσότερο. Κρατήστε τη θέση για 5-10 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική θέση.
 4. Ανοίξτε το στόμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο και προφέρετε εναλλάξ τα φωνήεντα ενώ ασκείτε ενεργά τους μυς σας.
 5. Κλείστε καλά τα μάτια σας, μετά από 3 δευτερόλεπτα ανοίξτε τα διάπλατα και απότομα. Πρέπει να κάνετε 4-5 τέτοιες προσεγγίσεις.
 6. Κάντε κυκλικές κινήσεις με τους βολβούς των ματιών, πρώτα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού και μετά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αφού εκτελέσετε δύο τέτοιες ανατροπές, πρέπει να δώσετε στα μάτια σας ένα διάλειμμα για 5 δευτερόλεπτα και να επαναλάβετε την προσέγγιση.
Γυμναστική προσώπου, εξάλειψη των ρυτίδων

Κάθε άσκηση πρέπει να εκτελείται για 30 δευτερόλεπτα. Στο τέλος της "επαναφόρτισης" συνιστάται να κάνετε μασάζ αντίθεσης - βρέξτε μια χαρτοπετσέτα σε ζεστό νερό (το μέγιστο δυνατό) και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αλλάξτε την με ένα πανί εμποτισμένο σε κρύο νερό για το ίδιο ώρα. Θα έπρεπε να είναι 2-3 τέτοιες βάρδιες, όχι περισσότερες.

Αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές

Η άσκηση και το μασάζ είναι εξαιρετικά για τη χαλάρωση του δέρματος και τη βελτίωση του μυϊκού τόνου. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να επιτευχθεί ένα πλήρες αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μάσκες, λοσιόν και κρέμες για τη θρέψη και την ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου.

μάσκες

Τις περισσότερες φορές, φρέσκα φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τέτοιων προϊόντων. Οι παρακάτω συνταγές θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την αναζωογόνηση:

 • Πάρτε 30 ml χυμού πράσινου ώριμου σταφυλιού. Συνδυάστε με ρολό βρώμη (1 κουταλιά της σούπας) και 5 σταγόνες αμυγδαλέλαιο, ανακατέψτε καλά.
 • Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά και 1 κουταλιά της σούπας λιπαρό κεφίρ ή γιαούρτι χωρίς πρόσθετα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να αντικατασταθούν με γάλα, αλλά σε αυτή την περίπτωση, προστίθεται στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης.
 • Ο πολτός μπανάνας σε ποσότητα 1 κουταλιά της σούπας αναμιγνύεται με προ-εμποτισμένο (όχι λιωμένο! ) βούτυρο στην ίδια ποσότητα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη μάζα.

Επιπλέον, τα φρέσκα φρούτα και τα μούρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν την εποχή για να αναζωογονήσουν το δέρμα. Μπορείτε να τα πάρετε όλα και να τα ανακατέψετε με γάλα ή κρέμα γάλακτος σε αναλογία 1: 1.

Ξινή κρέμα με μούρα για να φτιάξετε μια αναζωογονητική μάσκα

Οι μάσκες εφαρμόζονται σε ένα προ-καθαρισμένο και βρασμένο στον ατμό πρόσωπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρίβει για αυτό. Η διάρκεια της μάζας στο δέρμα είναι 15 λεπτά, στη συνέχεια το πρόσωπο πλένεται με ζεστό νερό χωρίς σαπούνι και, εάν είναι απαραίτητο, σκουπίζεται με λοσιόν. Στο τέλος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια θρεπτική ή ενυδατική κρέμα.

λοσιόν

Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν το δέρμα και να βελτιώνουν τον τόνο του. Μπορείτε να αγοράσετε προκατασκευασμένες λοσιόν, αλλά μπορείτε πάντα να φτιάξετε τις δικές σας. Απλώς πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο δέρματος που πρέπει να θεραπεύσετε με αυτό: για ξηρό δέρμα, το αλκοόλ δεν πρέπει να περιέχεται στο προϊόν, αλλά για λιπαρό και μικτό δέρμα είναι επιτρεπτό.

Οι πιο απλές συνταγές για την παρασκευή λοσιόν στο σπίτι:

 • 1 κουταλιά της σούπας άνθη κατιφέ + 100 ml αλκοόλ.
 • 1 φρέσκο αγγούρι, κομμένο σε κύκλους + 2 κουταλιές της σούπας αλκοόλ.
 • 1 κουταλιά της σούπας ρίζες μαϊντανού + 200 ml βραστό νερό, αφού κρυώσει και στραγγίσει, προσθέστε 30 ml ξηρό λευκό κρασί.
Λοσιόν με βάση το αγγούρι τονώνει τέλεια το δέρμα

Η λοσιόν χωρίς οινόπνευμα είναι επίσης εύκολη στην προετοιμασία: 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντας πρέπει να βράσουν σε 200 ml για 5 λεπτά, στη συνέχεια να κρυώσουν και να σουρώσουν τον ζωμό. Σε αυτό προστίθενται 10 ml χυμού λεμονιού και ίδια ποσότητα ξιδιού.

συμπιεσμένο

Οι κοσμετολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι βοηθούν το δέρμα να κορεστεί με βιταμίνες, μικροστοιχεία και οξυγόνο όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε να κάνετε ζεστές και κρύες κομπρέσες, να τις εναλλάσσετε, δεν έχουν αντενδείξεις. Η μόνη προειδοποίηση - εάν έχετε προβληματικό δέρμα, πρέπει να δείτε έναν γιατρό. Για παράδειγμα, με πολλά πυώδη εξανθήματα, οι ζεστές κομπρέσες αντενδείκνυνται.

Από τι κατασκευάζονται οι ζεστές κομπρέσες;

Μια ζεστή κομπρέσα από αφέψημα τριανταφυλλιάς διαποτίζει το δέρμα με βιταμίνες
 • Ζωμός τριανταφυλλιάς - 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μούρα, ρίξτε 200 ml βραστό νερό και επιμείνετε για μια ώρα. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και ζεσταίνουμε μέχρι να ζεσταθεί.
 • Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας συλλογή βοτάνων από άνθη χαμομηλιού, φασκόμηλο, μέντα, υπερικό και ρίξτε κρύο νερό σε ποσότητα 300 ml. Βράζουμε το μείγμα σε υδατόλουτρο για 20 λεπτά, το στραγγίζουμε.
 • Ζεσταίνουμε ένα μείγμα από αμύγδαλο, ελαιόλαδο και ροδάκινο σε ποσότητα 50 ml σε υδατόλουτρο.

Μετά την προετοιμασία του προϊόντος, βυθίζεται μια γάζα ή υφασμάτινη χαρτοπετσέτα, συμπιέζεται ελαφρά και εφαρμόζεται σε ένα προηγουμένως καθαρισμένο πρόσωπο για 5-10 λεπτά.Είναι πολύ επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε ένα scrub πριν από μια ζεστή συμπίεση, αφού το πιο καθαρό δέρμα και οι ανοιχτοί πόροι «απορροφούν» περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Οι κρύες κομπρέσες μπορούν να γίνουν από αλόη ή χυμό μήλου. Αναμιγνύονται με κρύο, καθαρό νερό σε αναλογία 50 ml του κύριου συστατικού και 100 ml επιπλέον υγρού. Τέτοιες διαδικασίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές το πρωί - το δέρμα γίνεται τονωμένο, φρέσκο και φωτεινό.

Ο χρήσιμος χυμός αλόης μπορεί να κάνει μια κρύα κομπρέσα για το πρόσωπο

λούτρο

Εάν κάνετε ένα ειδικό αναζωογονητικό μπάνιο, μπορείτε να αποτρέψετε τη γήρανση του δέρματος όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σε ολόκληρο το σώμα.

Είναι απαραίτητο να γεμίσετε το μπάνιο με ζεστό νερό, να προσθέσετε 1 λίτρο λιπαρό γάλα και ένα αφέψημα από πίτουρο. Το τελευταίο παρασκευάζεται από 2 κιλά πρώτων υλών και 5 λίτρα νερό, αφού βράσει το προϊόν φιλτράρεται και το υγρό αυτό χρησιμοποιείται για μπάνιο.

Πρέπει να βρίσκεστε στο μπάνιο για 20-30 λεπτά και να πλένεστε συχνά. Μετά τη διαδικασία, το δέρμα του προσώπου σκουπίζεται με αμυγδαλέλαιο.

συμβουλές διατροφής

Για να διατηρήσετε την ομορφιά του προσώπου, παρά την ηλικία, δεν χρειάζεται μόνο να το φροντίζετε ενεργά, αλλά και να προσαρμόζετε τη διατροφή. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ χρήσιμα - είναι καλύτερα να τα τρώτε φρέσκα, αλλά μπορείτε να μαγειρέψετε, να βράσετε και να ψήσετε. Αυτό που δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στο μενού είναι τα τουρσί και τα παστά.

Το κρέας και τα παραπροϊόντα δεν πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή, αλλά δεν πρέπει να είναι λιπαρά και τηγανητά. Πολύ χρήσιμο ψάρι - τόσο η θάλασσα όσο και το ποτάμι δίνουν στο δέρμα τον απαραίτητο φώσφορο και ιώδιο.

Οι υγιεινές τροφές στη διατροφή διατηρούν το δέρμα νεανικό και όμορφο

Γενικά, η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη και ταυτόχρονα ποικίλη. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να αποκλείσετε τίποτα από το μενού, αλλά αξίζει να περιορίσετε τα γλυκά, τα αρτοσκευάσματα και τα καυτερά μπαχαρικά/σάλτσες.

Συσκευή για αναζωογόνηση δέρματος μετά τα 40, 50

Μπορείτε επίσης να κάνετε ανανέωση υλικού στο σπίτι. Οι ειδικά σχεδιασμένες συσκευές σάς επιτρέπουν να το κάνετε αυτό χωρίς επαγγελματική γνώση και εμπειρία.

Μασάζ μικρορεύματος 3 σε 1

Η συσκευή λειτουργεί σε τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας:

 • Ιοντοφόρηση ή γαλβανικά ρεύματα - τα αιμοφόρα αγγεία ενισχύονται, το δέρμα γίνεται λιγότερο λιπαρό.
 • Μυϊκή διέγερση ή μικρορεύματα - οι ιστοί γίνονται ισχυρότεροι και πιο ελαστικοί, οι γραμμές έκφρασης εξαφανίζονται.
 • Ρεύματα Lott - επηρεάζουν ενεργά την ανακούφιση του δέρματος, το λειαίνουν.
Συσκευή 3 σε 1 για αναζωογόνηση δέρματος προσώπου στο σπίτι

Γαλβανικό μασάζ

Με τη βοήθεια γαλβανικών ρευμάτων, ασκείται απαλό μασάζ στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Αυτό ενεργοποιεί τις διαδικασίες αναγέννησης, εντείνει την ανανέωση του κυτταρικού στρώματος της επιδερμίδας, αυξάνει τη σύνθεση υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου με ελαστίνη.

Η τακτική χρήση της συσκευής και η διενέργεια διαδικασιών φροντίδας θα εξασφαλίσουν τη βαθιά διείσδυση βιταμινών και μικροστοιχείων από μάσκες, λοσιόν και peeling.

Μασάζ "Μεσοθεραπεία προσώπου χωρίς βελόνα"

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για μεσοθεραπεία στο σπίτι χωρίς ένεση. Ως αποτέλεσμα, οι μικρές ρυτίδες εξομαλύνονται, τα σημάδια ακμής γίνονται λιγότερο αισθητά, οι κηλίδες ηλικίας γίνονται σημαντικά πιο ανοιχτές και ο μυϊκός τόνος αυξάνεται.

Συσκευή για μεσοθεραπεία χωρίς ένεση

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι ένα ισχυρό αποτέλεσμα ανύψωσης που αποκαθιστά τα περιγράμματα του οβάλ του προσώπου.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην καταπολέμηση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στο δέρμα του προσώπου σίγουρα θα δώσει θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να επιλέξετε τα καταλληλότερα καλλυντικά, να κάνετε τακτικά μασάζ, να χρησιμοποιείτε κομπρέσες για να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος, να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες των καλλυντικών υλικού - και τα σημάδια γήρανσης του δέρματος μπορούν να «απωθηθούν» για μεγάλο χρονικό διάστημα.