10 θεραπείες κομμωτηρίου που πρέπει να κάνετε για αναζωογόνηση του δέρματος

Μια διπλή ενέργεια είναι πολύ καλύτερη από ένα χτύπημα πόντου. Ειδικά για να κάνουμε το πρόγραμμα μεταμόρφωσης και αναζωογόνησης του δέρματός σας δύο φορές πιο αποτελεσματικό, επιλέξαμε πέντε ζεύγη από τις καλύτερες επεμβάσεις υλικού, ενέσεων και πλαστικών μαζί με ειδικούς, που σε ντουέτο δημιουργούν ένα πραγματικό wow αποτέλεσμα.

κορίτσι με ανανεωμένο δέρμα διαδικασίες

1. Φωτοθεραπεία + Fractional Laser

Η τεχνική που επινόησαν οι γιατροί ονομάζεται Photofractional και συνδυάζει δύο διαδοχικά αποτελέσματα στο δέρμα: το φως IPL (φωτοθεραπεία) και ένα κλασματικό λέιζερ. Χάρη στο φως IPL, οι χρωματισμοί μπορούν να αφαιρεθούν (συχνά εμφανίζονται μετά την έκθεση στον ήλιο) και το κλασματικό λέιζερ ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο επιτρέπει την αποκατάσταση των ινών του δέρματος που έχουν καταστραφεί από τις ακτίνες UV.

Η διαδικασία φωτοκλασματικής διαδικασίας είναι αρκετά επιθετική: μοιάζει με ελαφρώς μαυρισμένο πρόσωπο (κοκκινίλες, ξεφλούδισμα). Ένα ελαφρύ πρήξιμο διαρκεί 1-2 ημέρες. Μετά από μια εβδομάδα, το ξεφλούδισμα εξαφανίζεται, το δέρμα γίνεται πιο λείο, πιο ομοιόμορφο και αντανακλά καλά το φως.

Ο συνδυασμός δύο διαφορετικών εφέ δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μετά από μία μόνο επέμβαση. Πρώτον, το δέρμα εκτίθεται στο φως IPL, αλλά σύμφωνα με παραμέτρους πιο ήπιες από αυτές που χρησιμοποιούνται για μια ανεξάρτητη διαδικασία φωτοθεραπείας (εξάλειψη των κηλίδων ηλικίας), επιλέγονται μεμονωμένα. Στη συνέχεια εφαρμόζεται αναισθησία και το δέρμα αντιμετωπίζεται με fractional laser. Η φωτοθεραπεία αφαιρεί χρωστικές κηλίδες, φλέβες αράχνης, λευκαίνει και διεγείρει απαλά τη σύνθεση κολλαγόνου. Το λέιζερ διεισδύει βαθιά και «διεγείρει» τη σύνθεση νέων ινών δέρματος. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αισθητό σε 1-2 μήνες. Κατά μέσο όρο χρειάζονται 1-3 επεμβάσεις (η κανονικότητα είναι ατομική) με μεσοδιάστημα ανά μήνα Προσοχή Μετά τις διαδικασίες, φροντίστε να προστατέψετε το πρόσωπό σας με κρέμες SPF.

2. Μασάζ προσώπου + ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης

Το μασάζ προσώπου, χειροκίνητο ή μηχανικό, είναι μια από αυτές τις διαδικασίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία από σχετικά μικρή ηλικία. Δείχνει επίσης καλό αποτέλεσμα κατά τη διόρθωση αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία που ήδη εμφανίζονται (έντονες ρινοχειλικές πτυχές, «υπερήφανες ρυτίδες» και διαμήκεις ρυτίδες στο μέτωπο, «πόδια της χήνας» στην περιοχή γύρω από τα μάτια, απώλεια ωοειδούς προσώπου, χείλη ). Το μασάζ σας επιτρέπει να ασκηθείτε και να σφίξετε τους χαλαρούς μύες ή, αντίθετα, να χαλαρώσετε τους τεταμένους. Ως αποτέλεσμα, έχουμε το αποτέλεσμα: μειώνουμε τη σοβαρότητα των ρυτίδων και βελτιώνουμε το οβάλ του προσώπου. Το μασάζ πραγματοποιείται σε ένα μάθημα (κατά μέσο όρο 10 θεραπείες, δύο την εβδομάδα), μετά από το οποίο είναι δυνατή η διόρθωση των γραμμών έκφρασης με ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης.

Μασάζ δέρματος προσώπου για αναζωογόνηση

3. Fractional Laser + PRP Therapy

Το Fractional Laser είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές διαδικασίες αντιγήρανσης. Πρόκειται για μια απαλή αλλά βαθιά αναζωογόνηση δέρματος με λέιζερ που σας επιτρέπει να μειώσετε το βάθος των ρυτίδων, να επαναφέρετε το ομοιόμορφο χρώμα, την απαλότητα και την πυκνότητα του δέρματος και να ξεκινήσετε τη φυσική διαδικασία δημιουργίας φρέσκου κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί λόγω της αρχής λειτουργίας της συσκευής: μια λεπτή δέσμη λέιζερ διεισδύει στο δέρμα σε προκαθορισμένο βάθος και σχηματίζει θεραπευτική μικροζημία με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 0, 2 mm. Αυτή η επίδραση καταστρέφει το παλιό κολλαγόνο και διεγείρει το σχηματισμό νέων κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την ταχεία αποκατάσταση των κατεστραμμένων περιοχών. Αυτό συσφίγγει το δέρμα και βελτιώνει την υφή του.

Παρά τη σύντομη περίοδο αποκατάστασης μετά την έκθεση στο laser, το πλήρες και τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από 3-5 συνεδρίες. Ταυτόχρονα, οι μηχανισμοί αναζωογόνησης ενεργοποιούνται (και συνεχίζουν να αναπτύσσονται) ήδη μια εβδομάδα μετά την πρώτη διαδικασία και το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 1, 5 χρόνο.

Είναι καλύτερο να συνδυάζετε διαδικασίες fractional laser με θεραπεία PRP - ενέσεις του πλάσματος του δικού σας αίματος. Το πλάσμα περιέχει αιμοπετάλια που επιταχύνουν την ανάκτηση του δέρματος μετά την έκθεση με λέιζερ. Επιπλέον, περιέχει επίσης αυξητικούς παράγοντες που διεγείρουν περαιτέρω τους ινοβλάστες, κύτταρα που παράγουν νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Συνδυάζοντας αυτές τις δύο διαδικασίες, μπορείτε να επιτύχετε ένα ισχυρότερο αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

ενέσιμη αναζωογόνηση του δέρματος

4. Face lift + ενέσεις fillers ή αυτόλογου λίπους

Με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, μπορείτε να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα ανύψωσης, αλλά, δυστυχώς, είναι αδύνατο να απαλλαγείτε εντελώς από τις ρυτίδες με τη βοήθειά της. Για παράδειγμα, μετά από πλαστική επέμβαση, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και οι «γραμμές μαριονέτας» (οι λεγόμενες «γραμμές πόνου») παραμένουν. Για να γίνουν λιγότερο αισθητά, χρησιμοποιούνται ενέσεις πλήρωσης στην περιοχή των ρινοχειλικών πτυχών, των χειλιών και των ζυγωματικών. Μια εναλλακτική λύση για τις ενέσεις πλήρωσης είναι η διαδικασία λιποπλήρωσης, η οποία χρησιμοποιεί τα δικά σας λιποκύτταρα για να γεμίσει τον όγκο. Λαμβάνονται με σύριγγα από ορισμένα μέρη του σώματος (κοιλιά, έσω μηροί, γόνατα) και ενίονται σε μικρές μερίδες στην επιθυμητή θέση. Αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, γιατί το κύριο καθήκον είναι να διασφαλίσετε ότι τα λιποκύτταρα θα ριζώσουν και θα ριζώσουν στη σωστή θέση. Το πλεονέκτημα του lipofilling έναντι των ενέσεων filler είναι προφανές: τα fillers πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο και τα λιποκύτταρα παραμένουν στο σημείο της ένεσης για χρόνια. Μια πιθανή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να εκδηλωθεί στα εγχυόμενα πληρωτικά αποκλείεται επίσης με το lipofilling.

5. Βλεφαροπλαστική + Διαδικασία Laser

Σε μεγαλύτερο βαθμό, αυτός ο συνδυασμός ενδείκνυται για επεμβάσεις στα κάτω βλέφαρα, όταν οι μύες είναι «συγκολλημένοι» στο δέρμα και δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν όλοι οι περιττοί. Γι’ αυτό τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση, θεραπεία με λέιζερ της περιοχής Το λέιζερ έχει διεγερτική δράση Επίδραση στο δέρμα, μειώνοντάς το και ενεργοποιώντας τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο παχύ και πιο ελαστικό. Μια συνεδρία μπορεί να είναι αρκετή για έντονο αποτέλεσμα.

Συχνά αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη αφαίρεσης κηλικών σάκων (παρεμπιπτόντως, αυτό το πρόβλημα μπορεί να ενοχλήσει ακόμη και πολύ νεαρά άτομα). Η επέμβαση για την αφαίρεση τέτοιων κηλών εκτελείται διαεπιπεφυκότα (μέσω μιας μικρής τομής στο πλάι της βλεννογόνου μεμβράνης του κάτω βλεφάρου) και μετά την αφαίρεση των μαξιλαριών λίπους, παραμένει περίσσεια δέρματος που πρέπει να σφίξει. Για αυτούς τους σκοπούς χρειάζεστε λέιζερ.