Fraxel - Laser Skin Rejuvenation

κλασματική αναζωογόνηση του δέρματος

Το όνειρο για νεανικό και σφριγηλό δέρμα δεν είναι πλέον ρεαλιστικό για πολλές γυναίκες του 21ου αιώνα. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους επιμήκυνσης της νεότητας είναι το Fraxel ή το laser peeling, που εξαφανίζει τις ρυτίδες χωρίς πόνο, επιπλοκές και αποκατάσταση σε κοσμετολογική κλινική.

Τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να επιτύχουν θετικές αλλαγές στην κατάσταση του δέρματος για έως και 10 χρόνια, οι οποίες είναι συγκρίσιμες με την επίδραση της πλαστικής χειρουργικής.

Επί του παρόντος, μια τέτοια διαδικασία αναζωογόνησης όπως το Fraxel είναι δημοφιλής στις γυναίκες σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η κλασματική αναζωογόνηση εξαλείφει τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία και τις καλλυντικές ατέλειες, αφήνοντας την επιδερμίδα φρέσκια, ελαστική και λεία.

λειτουργική αρχή

Το Fraxel (πέιλινγκ με λέιζερ ή φωτοθερμόλυση με λέιζερ) είναι μια τεχνική hardware για την αναζωογόνηση του δέρματος χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η τεχνική βασίζεται στην ακτινοβολία φωτός λέιζερ ικανή να διαπεράσει το πάχος του χόριου και να ενεργοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες ανανέωσης.

Το Fraxel διαφέρει από ένα συμβατικό λέιζερ ως προς τη δομή του: η δέσμη του χωρίζεται σε εκατοντάδες εξαιρετικά λεπτές δέσμες που δρουν με ακρίβεια στην προβληματική περιοχή. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να υπολογίζετε τόσο το βάθος όσο και το επίπεδο έκθεσης, καθιστώντας τη διαδικασία ελεγχόμενη και αποτελεσματική.

Ως αποτέλεσμα της έκθεσης, καταστρέφονται έως και το 30 τοις εκατό των επιφανειακών, ήδη κατεστραμμένων ή άρρωστων κυττάρων. Στη συνέχεια, με την ανάπτυξη νέων, ανανεώνονται πλήρως, το δέρμα λειαίνεται, γίνεται νεότερο. Επίσης, ενεργοποιεί τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία αποτελούν τη βάση για τη διατήρηση της ελαστικότητας και του τόνου του χορίου.

Συμβουλές

Το Fraxel έχει ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων για την εφαρμογή του, μια τέτοια διαδικασία είναι καθολική. Η εφαρμογή του σάς επιτρέπει να επιτύχετε θετικές αλλαγές σε:

 • Μειωμένη ελαστικότητα και ελαστικότητα του δέρματος.
 • ρυτίδες και πτυχώσεις.
 • Ανώμαλη υφή δέρματος.
 • Διευρυμένοι πόροι.
 • Ίχνη ακμής, σημάδια από επεμβάσεις.
 • Γενικές αλλαγές του δέρματος που σχετίζονται με την ηλικία (χαλάρωση, θαμπάδα).
 • υπερμελάγχρωση.
Μηχανή κλασματικής αναζωογόνησης δέρματος

Η διαδικασία ενδείκνυται για ασθενείς και των δύο φύλων άνω των 30 ετών, οι ζώνες πρόσκρουσης μπορεί να είναι οποιεσδήποτε. Προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές κατά την εργασία σε ευαίσθητες περιοχές με αυξημένη ευαισθησία, συνιστάται να επιλέγετε προσεκτικά τον τύπο και τις ρυθμίσεις του λέιζερ.

Τύποι επιπτώσεων

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι φωτοθερμόλυσης λέιζερ που εφαρμόζονται στη σύγχρονη κοσμετολογία. Διαφέρουν ως προς το βάθος και την ένταση της έκθεσης στο χόριο του ασθενούς:

 • Fraxel re: αποθήκευση. Προδιαγραφές: μήκος κύματος - 1550 nm, βάθος διείσδυσης - έως 1, 4 mm, τύπος λέιζερ - έρβιο. Σκοπός - αποκατάσταση του δέρματος μετά από εγκαύματα, αφαίρεση ουλών.
 • Fraxel re: save DUAL. Η κλασματική αναζωογόνηση του δέρματος λειτουργεί σε μια συσκευή που συνδυάζει δύο τύπους λέιζερ (έρβιο και θούλιο) με μήκη κύματος 1550 και 1927 nm, αντίστοιχα. Σκοπός - θεραπεία ραγάδων, ουλών, μείωση μελάγχρωσης και ρυτίδων, ανανέωση της επιδερμίδας με ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών.
 • Fraxel δεξιά: μια χαρά. Έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά: μήκος κύματος - 1410 nm, βάθος διείσδυσης - έως 0, 65 mm. Η επίδραση του λέιζερ είναι απαλή, λεπτή και καλά ανεκτή από τους ασθενείς. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ευαίσθητων περιοχών (στήθος, πρόσωπο), προκαλεί ελάχιστες επιπλοκές.
 • Fraxel re: ζεύγος. Το ισχυρότερο αποτέλεσμα. Συχνά ασκείται εκτός από τη χειρουργική επέμβαση. Σκοπός - εξάλειψη των ρυτίδων, μελάγχρωση, στένωση των πόρων, λείανση της ανακούφισης του δέρματος.

διεξαγωγή συνεδρίας

Ο μέσος χρόνος έκθεσης είναι 30-40 λεπτά. Το ακριβές κόστος χρόνου εξαρτάται από το μέγεθος της προβληματικής περιοχής. Ο αλγόριθμος της διαδικασίας αντιπροσωπεύεται από τα ακόλουθα βήματα:

 • καθαρισμός δέρματος?
 • εφαρμογή, έκθεση και αφαίρεση τοπικών αναισθητικών.
 • Εφαρμογή γέλης επαφής (για καλύτερη ολίσθηση του ακροφυσίου πάνω από το δέρμα).
 • έκθεση λέιζερ?
 • Απλώνοντας μια ενυδατική και καταπραϋντική κρέμα.
θεραπεία κλασματικής αναζωογόνησης του δέρματος

Υπό τις συνθήκες τοπικής αναισθησίας, το Fraxel είναι ανώδυνο και καλά ανεκτό από τους ασθενείς. Ένα μυρμήγκιασμα ή αίσθημα καψίματος, μια ελαφριά ενόχληση γίνεται αισθητή κατά την επεξεργασία.

Οι πρώτες αλλαγές επιλύονται μετά από μία διαδικασία, κορυφώνονται ένα μήνα μετά τη θεραπεία. Για την εδραίωση των αποτελεσμάτων και τη διατήρηση ενός μακροπρόθεσμου θετικού αποτελέσματος, συνταγογραφείται μια πορεία 2-4 συνεδριών με διαλείμματα 1-1, 5 μηνών. Εάν χρειαστεί, ο αριθμός τους αυξάνεται.

Μετεγχειρητική αποκατάσταση

Η αποκατάσταση του δέρματος μετά τη διαδικασία διαρκεί έως και 2 εβδομάδες. Παρατηρείται κοκκίνισμα του δέρματος τις δύο πρώτες ημέρες, αυτή η παρενέργεια θεωρείται φυσιολογική, μετά ξεκινάει ελαφρύ ξεφλούδισμα, το οποίο επίσης δεν πρέπει να ενοχλεί τον ασθενή. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης συνιστάται:

 • Χρησιμοποιήστε ελαφριές ενυδατικές κρέμες που αποκαθιστούν την ισορροπία της υγρασίας αλλά δεν φράζουν τους πόρους.
 • Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, μην πηγαίνετε στο σολάριουμ και στην παραλία, χρησιμοποιήστε καλλυντικά που προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Όλες οι άλλες αισθητικές διαδικασίες αντιγήρανσης δεν επιτρέπονται για 2-3 εβδομάδες.

παρενέργειες

Το Fraxel θεωρείται μια σχετικά ασφαλής τεχνική, αλλά μπορεί να προκαλέσει παροδικές παρενέργειες. Έτσι, μετά τη διαδικασία, παρατηρείται ένα ελαφρύ πρήξιμο του δέρματος και αλλαγή στο χρώμα του (κοκκινίλα). Σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζονται εγκαύματα, ακμή, έξαρση δερματικών παθήσεων.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες εξαφανίζονται από μόνες τους μέσα σε 2 έως 7 ημέρες Εάν η κατάστασή τους δεν έχει αλλάξει θετικά σε μια εβδομάδα, συνιστάται να επισκεφθείτε ξανά έναν ειδικό για να συνταγογραφήσει θεραπεία.

Fractional laser επανόρθωση δέρματος

αντενδείξεις

Έχει Fraxel και ορισμένες αντενδείξεις. Οι κοσμετολόγοι δεν συνιστούν τέτοιες διαδικασίες για:

 • Ογκολογία και κακοήθεις παθήσεις.
 • Επιληψία και νευρικές διαταραχές.
 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός του νεογνού.
 • Ιογενείς και μολυσματικές ασθένειες στο οξύ στάδιο (πυρετός, σοβαρή αδιαθεσία).
 • Δερματικές βλάβες στο σημείο της θεραπείας (ψωρίαση, δερματίτιδα, φλεγμονή, έρπης, ανοιχτές πληγές).

Οι παραπάνω αντενδείξεις είναι απόλυτες. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το Fraxel δεν πραγματοποιείται μετά από απολέπιση και καθαρισμό του δέρματος (θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το τέλος της περιόδου αποκατάστασης) εάν είστε αλλεργικοί στα παυσίπονα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ακτίνα λέιζερ και κλασματική κωνικότητα

Τιμή

Η φωτοθερμόλυση θεωρείται αρκετά δαπανηρή διαδικασία. Το ακριβές κόστος εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Μέγεθος και θέση της προβληματικής περιοχής.
 • Διάρκεια μαθήματος (αριθμός συνεδριών).
 • Ο τύπος συσκευής που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση της επιδιόρθωσης.

πλεονεκτήματα

Η κλασματική αναζωογόνηση προσώπου είναι μια δημοφιλής διαδικασία. Όσοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την έκθεση με λέιζερ μόνοι τους ισχυρίζονται τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Ασφάλεια.
 • Ευελιξία (κατάλληλο για εργασία με το δέρμα του προσώπου και του σώματος, ανεξάρτητα από το πάχος και την ευαισθησία του).
 • Ελάχιστος κίνδυνος επιπλοκών, προστασία του οργανισμού από εξωτερικές λοιμώξεις.
 • Σύντομη περίοδος αποκατάστασης που δεν απαιτεί ιδιαίτερες συστάσεις.
 • Υψηλή απόδοση και διάρκεια των αποτελεσμάτων που λαμβάνονται.

Φωτογραφίες πριν και μετά

πριν και μετά την κλασματική ανανέωση του δέρματος φωτογραφία 1πριν και μετά την κλασματική ανανέωση του δέρματος φωτογραφία 2πριν και μετά την κλασματική ανανέωση του δέρματος φωτογραφία 3πριν και μετά την κλασματική ανανέωση του δέρματος φωτογραφία 4πριν και μετά την κλασματική ανανέωση του δέρματος φωτογραφία 5πριν και μετά την κλασματική ανανέωση του δέρματος φωτογραφία 6πριν και μετά την κλασματική ανανέωση του δέρματος φωτογραφία 7

Το Fraxel είναι ένας τύπος υλικού διόρθωσης δερματικών ελαττωμάτων με χρήση λέιζερ. Χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση του δέρματος, τη βελτίωση της υφής του και την καταπολέμηση των ρυτίδων. Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, σημειώνεται ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί για 7-12 χρόνια. Διαφέρει από πολλές διαδικασίες στο ελάχιστο των επιπλοκών και στην απουσία πολύπλοκης αποκατάστασης.